Na Južnej Morave postavia vodné atrakcie, ktoré sa vyrovnajú svetovým metropolám

 

Rozsiahly detský vodný svet, tobogán s jazdou do kopca či umelá rieka, ktorou možno cestovať po areáli… To všetko sú inšpirácie z aquaparkov v Amerike, Dubaji či na Kanárskych ostrovoch. Čoskoro podobné atrakcie vyrastú aj na Južnej Morave.

Projekt za niekoľko desiatok miliónov eur rozšíri už teraz najväčší aquapark v Čechách. Ide o jeden z desiatky najnavštevovanejších turistických cieľov krajiny vôbec – Aqualand Moravia. Pätinu jeho návštevníkov tvoria Slováci.

Aqualand Moravia

 

„V novej časti areálu Aqualandu Moravia návštevníci nájdu vyžitie, ktoré nemá v našich končinách obdoby. Bude ním prechádzať divoká rieka kombinovaná s pomalou, ktorú bude možné využiť aj na prepravu z jednej časti areálu do druhej. Bude prechádzať aj tunelom,“ popísal jednu z pripravovaných vychytávok riaditeľ Aqualandu Moravia Petr Pavlacký.

Tobogán do kopca

Aqualand dostane aj nový rozsiahly areál pre tých najmenších so špeciálnymi detskými vodnými prvkami. Šmykľavky a tobogány v aquaparku dosahujú dĺžku viac ako 1,7 kilometra, najpriek tomu však pribudne ďalšia gigantická atrakcia, ktorá poteší dospelých aj celé rodiny.

„Môžeme prezradiť, že bude zjazdná na rodinných raftoch a bude zahŕňať nielen jazdu smerom nadol, ako poznáme z bežných atrakcií, itop screen recorder ale vďaka špeciálnym zabudovaným vodným prúdom aj smerom do kopca,“ doplnil Pavlacký.

Aqualand Moravia

Aqualand Moravia dlhodobo láka návštevníkov na bazény, ktoré sú napájané termálnou vodou z miestneho termálneho vrtu až z hĺbky 1,3 kilometra, či luxusné wellness centrum pomenované Forum Romanum.

Prvú sezónu má za sebou aj hotel s výhľadom na Pálavské vrchy menom Aqualand Inn za 65 miliónov českých korún (2,16 milióna eur).

Unikátom je aj pool bar, vďaka ktorému si ľudia môžu dať vynikajúci drink bez toho, aby museli vyliezť z bazénu. Ročne aquapark navštívi 700 tisíc ľudí, celú pätinu z nich tvoria návštevníci zo Slovenska, ďalšiu pätinu z Rakúska.

Aqualand Moravia