Najlepšie kulinárske úniky z reality

Obľubujete rušné ulice veľkomiest alebo si radi užívate anonymitu a pokoj horského prostredia?  Chcete na potulkách svetom či počas pracovných stretnutí zažiť navyše luxus na tanieri v dych vyrážajúcej reštaurácii? Vybrali sme pre vás nasledovné gastronomické úniky z reality:

Hotel 11 Howard (SoHo, New York City, USA)

Hotel 11 Howard v New Yorku
Hotel 11 Howard v New Yorku
Travel_11Howard_2
Foto: Design Hotels TM
Travel_11Howard_1
Foto: Design Hotels TM

Hotel na obľúbenej obchodnej ulici plnej známych značiek v New York City sľubuje jedinečný francúzsky kulinársky zážitok. V reštaurácii Le Coucou sa pod kvalitu podpisuje medzinárodne uznávaný kuchár Daniel Rose, ktorého k spolupráci prizval nemenej známy majiteľ reštaurácií Stephen Starr. Aj vy by ste radi jedným okom sledovali, ako vzniká umenie na tanieri, prípadne dohliadli, či sú suroviny naozaj také kvalitné, ako obsluha garantuje? V reštaurácií s najmodernejšou kuchyňou, ktorá je voľne otvorená, to nie je problém.

Daniel Rose, rodák z Chicaga, sa so svojím kulinárskym umením preslávil najprv v Paríži (vlastní reštauráciu Spring a La Bourse et La Vie), v Amerike je to jeho debut. Potrpí si najmä na kvalitu surovín. Vyberá lokálne sezónne ingrediencie, ktoré mu najviac pripomínajú milované Francúzsko. Cieľom reštaurácie je totiž ponúknuť klasické francúzske menu v jeho rafinovanej jednoduchosti, ale v čo najočarujúcejšom prevedení. Navyše, s pestrou ponukou vín a v prostredí, ktoré má vo vás vzbudiť pocit domova.

 

B.O.G. Hotel (Bogota, Kolumbia)

Dizajnový hotel B.O.G. v Kolumbii.
Dizajnový hotel B.O.G. v Kolumbii.
Travel_BOG
Foto: Design Hotels TM

Ak milujete ochutnávať svetovú kuchyňu, päťhviezdičkový B.O.G. hotel v Bogote ponúka unikátny kulinársky zážitok. Poklady kolumbijského gastronomického dedičstva vrátane jedál, ktoré prepájajú medzinárodné chute a vône s lokálnymi receptami a ingredienciami, si vychutnáte v prepychovom ligotavom interiéri. Dizajnéri hotela sa inšpirovali najväčším kolumbijským bohatstvom – zlatom a smaragdmi. V salóniku vám barman môže namixovať drinky z rozmanitej ponuky. V okolí hotela nájdete tie najluxusnejšie obchody, najväčšiu finančnícku oblasť v krajine a bohatú ponuku miestnych špecialít či kultúrnej rozmanitosti.

Dizajnové cesty: Hotel Casa Angelina v Taliansku

 

Hotel de Nell (Paríž, Francúzsko)

Hotel de Nell v Paríži.
Hotel de Nell v Paríži.

Spomienky na Paríž… To nie je len zážitok z návštevy Eiffelovej veže či Louvre, ale aj z jedla. Reštaurácia La Régalade v Hoteli de Nell stavila na pokrokový koncept – Bistronómiu (pomenovanie vzniklo zlúčením slov bistro a gastronómia). Vychutnať si tak môžete sezónne, lokálne alebo tradičné suroviny precízne skombinované do jednoduchého, ale rafinovaného jedla. Máte na výber rozmanitú ponuku za fixnú sumu (napríklad za trojchodové menu zaplatíte podľa internetovej stránky hotela
37 eur).

Popredný francúzsky šéfkuchár Bruno Doucet si potrpí na vždy čerstvé miestne suroviny najvyššej kvality. Jedlo pripravuje jeho tím s jednoduchosťou, gráciou, tak, aby chute prinášali zážitky, emócie, ale zanechávali aj spomienky. K lahodnému jedlu, samozrejme, neodmysliteľne patrí dobré víno z vínnej pivničky, ktorá elegantne oddeľuje reštauráciu od knižnice. Dizajnérsky rukopis v hoteli zanechal uznávaný Jean-Michel Wilmotte. Hotel s reštauráciou vznikol v budove z 19. storočia, v tichej ulici v deviatom obvode Paríža, ktorý je známy svojou eklektickosťou, dýcha umením a ponúka mnohé bary či divadlá. Ľahko sa dostanete aj k známej nákupnej zóne The Grands Boulevards či k budove Parížskej opery.

 

C-Hotel & Spa (Taliansko)

Luxusný dizajnový C-hotel a spa v Taliansku.
Luxusný dizajnový C-hotel a spa v Taliansku.

V reštaurácii Materiaprima šéfkuchár Fabricio Colzani pripravuje špeciality talianskej kuchyne s použitím čerstvých regionálnych surovín z neďalekých fariem. Reštaurácia sa pýši tým, že všetko, čo ponúka, si pripravuje sama a bez použitia chemických prísad. Kvalitu a spokojnosť zákazníkov garantuje rodinný hotel starostlivým osobným výberom a kúpou surovín – od mäsa až po ryby, od zeleniny až po vína. Tradičné menu tvorené z predjedál, hlavných a druhých chodov by ste ale v jedálnom lístku hľadali márne. Je minimalistický, jednoduchý a obsahuje kulinárske návrhy, ktoré majú uspokojiť túžby návštevníka i jeho zvedavosť. Večeru si môžete užiť v útulnom až súkromnom prostredí. K relaxačnej pohode prispieva aj jemné svietenie a súčasné chute talianskej tradičnej gastronómie. Hotel sa pýši aj oceňovanou vlastnou kávou či domácimi cukrovinkami, ktoré rodina pripravuje už takmer 40 rokov.

Andrea Colzani už ako malý chlapec pracoval v rodinnej pekárni a kaviarni a skoro sa naučil, aká dôležitá je pre zákazníka kvalita a príjemný prístup.Colzaniho rodičia Fausto a Gabriella začali vyrábať čokoládu a ďalšie cukrovinky v roku 1977. Mladý podnikateľ dokoncal dizajnoval rezort sám. V oblasti architektúry je, ako absolvent ekonomiky a manažmentu, samouk.

Najzelenšia budova na svete je ako zo sci-fi